הדרכת גורים 3 – נשכנות גורים

איך ללמד את הגור שלי לשלוט בעוצמת הנשיכה שלו

זוכרים איך רבתם כילדים? איך ישבתם על אחיכם? מרתקים אותו לרצפה ונהנים חד צדדית מהאירוע?  או מלחמה אתו על משחק יקר לכם ומסתבר שגם לו? מלחמה כזו שתמיד אחד מכם לפחות בוכה כי חטף? או משחקים פיזיים בתנועת הנוער כמו קדוואה או הפלות?

כשאנו חושבים על לקחת גור הנטייה הטבעית שלנו זה להתמוגג על המראה השמנמן השובב שמתרוצץ לנו בבית ואנחנו לא מצליחים לראות את התמונה של גור נחוש עם שיניים חדות ודמיון מפותח שרואה בידיים  או ברגליים שלנו איום ברור ומידי שחייבים לחסל.

הנשכנות הטבעית הזו של גורים שבאה מתוך רצון למשחק מייצרת חוסר נוחות אצל משפחות רבות בתחילת הדרך עם הגור שלהם, בעיקר כשלמשפחות ילדים קטנים.

במקרה הטוב, הורים מדווחים על נוהל “אדמה בוערת” אצל ילדיהם שמדלגים מספה לכיסא ,לשולחן בניסיון לא לעורר את הגור למרדף ונשיכה.

במקרה הפחות טוב הורים רבים מתייאשים ומתוך דאגה לילדיהם מחזירים את הגור.

חשוב מאוד ללמד את הגור שלא לנשוך כל עוד הוא צעיר ושיניו ” רק” חדות ולפני שהוא גדל והלסת שלו מתחזקת. כפי שהזכרנו בפרקים הקודמים התפקיד שלנו בשלב הגורות הוא ללמד את הגור שלנו הרגלים טובים. חשוב שכלב יגדל לתוך תבנית התנהגותית בה ברור לו ששימוש בפה מול בני אדם כלבים ובכלל היא לא אופציה.

כבר בשגר עם אמם לומדים גורים דרך משחק לווסת את עוצמת נשיכתם. הגור נושך במשחק את אחיו ואז קוראים 2 דברים:

  1. הגור הננשך מילל בכאב והגור הנושך לומד כי עליו לנשוך חלש יותר
  2. המשחק נפסק כשהגור הננשך עוצר את המשחק ומתעסק בליקוק הנשיכה. הגור הנושך לומד שלא לנשוך חזק על מנת להמשיך את המשחק.

ברגע שאנחנו מקבלים את הגור הביתה ועד לגיל 4-5 חודשים בהם גורים מחליפים שיני חלב ויחד עם המון מטלות חינוכיות שיש לנו בגידול הגור עלינו להמשיך וללמד אותו באותה צורה.

אז איך מלמדים ומה עושים?

  1. כשהגור נושך אותנו במשחק ,עלינו להגיב בדרמטיות, לצעוק בכאב “אווטש” ” זה כאב לי ” ולברך אותו ברכה  מפנקת בלב. הגור שרק רצה לשחק יעצור בתדהמה את המשחק ויבדוק מה קרה אתכם. דרך הצעקה וחווית הכאב ילמד הגור אט אט את וויסות הנשיכה.
  2. בזמן משחק כשהגור נושך שלא בעדינות ומייצר כאב (בהתחלה כאב אמיתי ואח”כ כאב מדומה על מנת להוריד את סף עוצמת הנשיכה למינימום) נצעק שוב “אווטש” “זה כאב לי” ונצא מהחדר תוך טריקת הדלת לגור. חזרו אחרי כמה דקות והתחילו לשחק שוב .הגור לאט יקשר את הפסקת המשחק עם צעקת הכאב ויציאתכם מהחדר ויוריד את עוצמת הנשיכה .

זכרו שאתם אלו שקובעים את רמת עוצמת השימוש של פיו של הגור דרך לימוד חזרתי ועקבי.

  • חשוב מאוד להפגיש גור עם גורים אחרים בתקופה זו על מנת ללמד אותו שפת גוף כלבית במטרה להביא אותו ליכולת תקשורת חיובית עם כלבים אך גם שוב, ללמד אותו וויסות נשיכה עם כלבים אחרים.

כולנו רבנו והתקוטטנו עם אחינו או עם חברינו, לעיתים רחוקות בלבד זה נגמר בדם או בנזק משמעותי. כך גם אצל כלבים, ייתכן שבגינת כלבים תראו מופע אור קולי מרהיב של הכלב שלכם רב עם כלב אחר.99 % מהמקרים ,כשענן האבק ירד לא תמצאו אפילו נקב נשיכה אחת בגופו של כלבכם. למדו אותם מגיל צעיר דרך מפגשי גורים “לריב” נכון.

חינוך גורים כמו חינוך ילדים טומן בחובו אחריות רבה במגוון רחב של נושאים.

 

זה לא מורכב לגדל גור, צריך רק לדעת איך

 

מוזמנים לשתף

חיפוש

מאמרים נוספים

פאזל אוכל

מי לא אוהב פאזלים?

משחק בו מחביאים את האוכל או החטיפים במקומות סודיים שהכלב צריך להזיז, להרים ולרחרח את דרכו אלהם.

תנו להם שעות של פעילות מנטלית מהנה

9.99 $ בלבד(לא כולל דמי משלוח)

רוצים להיות מחוברים אלי?

הישארו מעודכנים ומחוברים אלי ולעשייה היומיומית שלי עם כלבים, דרך הניוזלטר שלי שיתן מידע על גידול הכלב שלכם. הדרכות שיעזרו לכם להיות בעלי כלבים טובים יותר באמצעות: טיפים, הדרכות, מחקרים ומוצרים התנהגותיים יחודיים מהעולם.

הכניסו את כתובת המייל שלכם ואנחנו מחוברים.

    מאמרים נוספים

    יש לך שאלה?

    Scroll to Top